ČABA DER ZVERSKI PRETUKAO CIMERA U ZATVORU! Kad je čuo ZBOG ČEGA JE NA ROBIJI, odmah je NASRNUO NA NJEGA!
Der Čaba, Foto: Printscren

ZVER

ČABA DER ZVERSKI PRETUKAO CIMERA U ZATVORU! Kad je čuo ZBOG ČEGA JE NA ROBIJI, odmah je NASRNUO NA NJEGA!

Zbog toga Der sada može da očekuje disciplinsku istragu

Objavljeno: 14:22h

Čaba Der (39), zloglasni ubica, optužen za nekoliko ubistava, pretukao je, navodno,svog ćelijskog cimera u zatvoru u Mađarskoj, piše portal Blikk.hu.

Naime, Čaba je 17. decembra došao u sukob sa drugim zatvorenikom jer je saznao da se radi o čoveku koji je ubio ženu, a kako je rekao svom advokatu, on ne može da podnese one koji zlostavljaju žene, zbog čega je, navodno, i na kraju fizički nasrnuo na njega, prenosi Telegraf.

Zbog toga Der sada može da očekuje disciplinsku istragu.

- Bio je u gradskom zatvoru sa prestupnikom koji je optužen za ubistvo žene na brutalan način sa nekoliko uboda nožem pre tri godine. Zbog toga je moj klijent tražio njegovo premeštanje - rekao je advokat Čabe Dera dr Kristian Guljaš.

Čaba je, inače, dosad već nekoliko puta premeštan jer je sam to tražio. Jednom se usprotivio jer mu je ćelija bila okrenuta ka groblju, drugi put je mislio da u ćeliju može da se puca spolja, zbog čega protivnici iz podzemlja mogu lako da ga ubiju.

Tenzije između dva zatvorenika eksplodirale su nakon otprilike dve nedelje u istoj zatvorskoj ćeliji.

- Njegova ćelija pokrivena je kamerama, pa video snimak incidenta postoji, a ja ga još nisam video. Na osnovu toga što je moj štićenik udario drugog zatvorenika, protiv njega može da se pokrene disciplinski postupak, pa čak i krivični zbog lakše telesne povrede. Kazneno-popravni zavod trebalo je da se pobrine da pritvorenici kojima je povećan rizik od zajedničkog stvaranja bilo kakvih problema ne budu smešteni u istu ćeliju - rekao je Guljaš.

On je dodao da je i sam njegov štićenik svojevremeno bio zlostavljan, zbog čega je posebno osetljiv na ovu temu, te da je čak želeo da da milion forinti organizacijama koje štite žrtve porodičnog nasilja, ali mu to nije bilo dozvoljeno.

Podsetimo, "nasmejani ubica" Čaba Der izjavio je ranije u video-intervjuu koji je iz zatvora dao za mađarsku televiziju da je učesnik krvavog rata koji bukti već nekoliko godina u balkanskom podzemlju. Prema pisanju mađarskih medija, Čaba Der se dovodi u vezu sa još 12 likvidacija širom Evrope.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Telegraf.rs/Blikk.hu)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.