Ivan Kontić, Foto: foto mup printskrin

odgovor

OGLASIO SE UNIVERZITET UNION POVODOM TVRDNJI DA JE IVAN KONTIĆ STUDIRAO KOD NJIH: Netačno, on nije studirao kod nas

Oglasio se Pravni fakultet Univerziteta UNION koji je demantovao to da je Kontić bio diplomirani pravnik na ovom spomenutom fakultetu

Objavljeno: 16.09.2020. 14:11h

Policija intenzivno traga za Ivanom Kontićem (30) zbog sumnje da je pretukao i naneo teške povrede 28-godišnjem M.M. 24 avgusta u Novom Sadu.

Pozivajući se na svoja saznanja mediji su naveli kako je Kontić navodno diplomirao pravo na Univerzitetu Union u Beogradu, te da je poslednih godinu dana radio kao pripravnik u jednoj advokatskoj kancelariji u Novom Sadu. Portal Espreso je preneo ove navode, u tekstu objavljenom OVDE.

Tim povodom, oglasio se Pravni fakultet Univerziteta UNION koji je demantovao to da je Kontić bio diplomirani pravnik na ovom spomenutom fakultetu.

Njihov odgovor objavljujemo u celosti:

"Ivan Kontić nikada nije bio student Pravnog fakulteta Univerziteta UNION u Beogradu te shodno tome i nije stekao stručni naziv diplomirani pravnik na Pravnom fakultetu Univerziteta UNION u Beogradu."

Podsetimo, zbog snimka koji pokazuje kako je osumnjičeni 24. avgusta oko ponoći u Jevrejskoj 35, ispred kladionice MaxBet i menjačnice Eldorado, pretukao M. M. i polomio mu obe ruke dok je bio u nesvesti, dok je više osoba to posmatralo i zbog čega su u međuvremenu dvojica privedena, u javnosti se otvorilo pitanje ko je Ivan Kontić za kojim je MUP Srbije raspisao međunarodnu poternicu.

Ovaj mladić, kako se može videti na osnovu dostupnih podataka u javnim bazama i pisanju medija, nije osuđivan u Srbiji, ali je zato poznat organima gonjenja u susednoj Crnoj Gori.

Prema podacima koji su poznati, Kontić je rodom iz okoline Nikšića, gde se navodno i sada nalazi nakon što je u prethodne tri nedelje pobegao iz Novog Sada. On ima i crnogorsko i srpsko državljanstvo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)