Ovo je česta greška, Foto: Profimedia

spremanje jela

Da li i vi jaja razbijate tako što ih udarite o činiju? To je VELIKA GREŠKA, a evo i zašto

Naime, kulinarski stručnjaci kažu da se ovim načinom razbijanja jaja izlažete rizuku da u sebe unesete i ljuske jajeta.

Objavljeno: 22.07.2020. 11:05h > 11:08h

Kada pripremate nešto sa jajima, sigurno ga i vi razbijete o ivicu posude koju ste namenili za mućenje - i tu grešite!

Naime, kulinarski stručnjaci kažu da se ovim načinom razbijanja jaja izlažete rizuku da u sebe unesete i ljuske jajeta. Jer, garantovano će se dogoditi da se u posudi nađu mikroskopski ostaci ljuske koji će završiti u vašem organizmu.

Umesto toga, kažu stručnjaci, jaja obavezno treba razbijati o ravnu površinu, recimo o sto, jer tako neće biti pritiska na ljusku da se uvije ka unutra, što se dešava kada jaje razbijate o činiju, pa je rizik da delići ljuske završe u jelu gotovo nikakav.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic Žena)