Marija Zaharova izjavila da će pronaći način da odgovori, Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY

ZAHUKTAVA SE

PRIHVATAMO BORBU! AMERIKA UVELA SANKCIJE RUSIJI: Stigao snažan odgovor Zaharove (FOTO)

Pompeo, prihvatamo borbu. Ovo će biti interesantno - poručio je Kadirov.

Objavljeno: 21.07.2020. 11:39h

Američki Stejt department uveo je danas sankcije lideru ruske Čečenske Republike Ramzanu Kadirovu, koje podrazumevaju zabranu ulaska u SAD usled optužbi za navodna kršenja ljudskih prava.

Američki državni sekretar Majk Pompeo naveo je u saopštenju da je zabrinut da je Kadirov, blizak saradnik ruskog predsednika Vladimira Putina, koristio pandemiju korona virusa kao izgovor za kršenje ljudskih prava stanovništva u Čečeniji.

Stejt department ima obimne i pouzdane informacije da je Kadirov odgovoran za brojna ozbiljna kršenja ljudskih prava, koja traju više od jedne decenije, a uključuju torturu i vansudska ubistva - tvrdi Pompeo.

foto: EPA/STRINGER

Oglasio se i Kadirov, koji je na društvenoj mreži Telegram objavio fotografiju na kojoj se smeje i stoji pored nečega što izgleda kao skladište oružja, a pored njega je i laki mitraljez na stativu.

Pompeo, prihvatamo borbu. Ovo će biti interesantno - poručio je Kadirov.

Sankcijama koje su uvele, u SAD se zabranjuje i supruzi i kćerkama Kadirova da putuju u tu zemlju.

Rusija će pronaći način da odgovori na američke sankcije protiv lidera Čečenske republike Ramzana Kadirova, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Teško je odgovoriti istom merom, ali nešto ćemo smisliti - napisala je Zaharova na svom nalogu na Fejsbuku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Tanjug)