Foto: Printscreen

veće nije moglO biti

BIVŠI SEVERININ TELOHRANITELJ POKAZAO OGROMNU JEGULJU: Trebalo mu je čak 15 minuta da uradi ovo

Mići se s jeguljom borio više od 15 minuta, ali na kraju je uspeo. Kaže kako je jegulja jako finog ukusa

Objavljeno: 05.06.2020. 14:03h > 08:26h

Dvostruki svetski prvak u Taekwondou, Mići Kuzmanović (43), bivši telohranitelj Severine i drugih estradnih zvezda poput Nine Badrić i Gibbonia, taksista je je već deset godina, a od svog se posla voli odmoriti ribolovom.

Tako je u Starigradu kod Senja ulovio jegulju tešku 13 kilograma.

- Ovakav se prizor ne viđa svakodnevno, mogu reći da mi je to jedan od najvećih uspeha ikada - kaže Mići.

Podvodnim ribolovom se rekreativno bavi već nekoliko godina, a jegulju je, kaže, ulovio sasvim slučajno.

- Inače su jegulje prilično agresivne i kod ribolova se pokušaju zaobići. Međutim kolega me zamolio ako bih mu s dubine od 15 metara mogao izroniti mrežu koja je pukla i tamo zaglavila pre nekoliko dana - počinje priču.

Kada se spustio na tu dubinu shvatio je da se mreža komeša.

- Bilo je poprilično mutno i shvatio sam da je nešto unutra. Mislio sam da je neka veća riba, no kad sam bolje pogledao bio je velika jegulja. One obično nikad ne zalaze u mreže, pa pretpostavljam da je lovila neku ribu koja je tamo zalutala - objašnjava.

Shvatio je da vršu neće moći tako lako izroniti, pa se vratio na površinu po harpun.

- Celi je proces trajao više od 15 minuta, trebalo mi je nekoliko puta da zaronim i ulovim jegulju. Na kraju sam uspešno izronio i nju i mrežu - kaže.

foto: 24.hr privatna arhiva

Mići se potom slikao uz svoj ulov. Budući da je visok 198 centimetara, pretpostavlja da je ulovljena jegulja duga oko 180 centimetara.

- Do sada sam nailazio na male, teške oko tri kilograma, ali ovo je stvarno nešto fantastično. Pamtiću ovaj ulov još jako dugo - kaže ponosno.

Ribu su odmah narezali na manje komade, a Mići ih je ponosno podelio prijateljima i porodicom.

- Manje jegulje imaju dosta kosti, međutim ova je bila puna mekanog mesa. Deo smo odmah ispohali kako bi ga probali i moram vam reći, jako je ukusna - kaže.

Mići iza sebe ima zavidnu sportsku karijeru gde je dva puta bio treći teškaš sveta, a jednom je bio i bronzani na Prvenstvu Europe u Taekwondou. No poznat je po radu s estradnim zvezdama.

- Radio sam sa Severinom četiri godine, dok sada radim s Ninom Badrić i Gibbonijem. Moj je posao dovesti ih na koncert ili gažu i stajati kraj pozornice dok ne završe. Kasnije ih sigurno dovezem kući, a ponekad pre toga odemo zajedno nešto pojesti - kaže za "24.hr".

Mići već deset godina radi kao taksista, a ima i svoj Taekwondo klub u kojem podučava decu.

(Espreso.co.rs/24.hr)