Skoplje, Foto: Profimedia

NIJE JOJ TO TREBALO

STRAVIČAN SKANDAL U S. MAKEDONIJI: Ministarka na udaru jer se slikala pored simbola mržnje prema Srbima!

"Zašto se ne bi slikala ispod kukastog krsta", upitao se Vulin

Objavljeno: 31.05.2020. 22:23h

Ministarka odbrane Severne Makedonije Radmila Šekerinska našla se na meti kritika zbog fotografisanja ispred amblema nekadašnje Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

Fotografija Šekerinske sa gradonačenlnikom Kičeva Fatmirom Deharijem, na kojoj se u pozadini vidi amblem OVK, objavljena je danas u makedonskim medijima, a ministarka je potom izjavila da su "dejstva iz 2001. godine daleko" i da je u 2020. godini "najvažnije da li političari služe gradjanima".

Ozloglašeni OVK foto: Printscreen

Profesorka Univerziteta u Skoplju Mirjana Najčevska napisala je na Fejsbuku da za takav potez Šekerinske ne postoji opravdanje, ocenivši da isticanje amblema paravojne strukture koja je 2001. godine učestovala u konfliktu medjuetničkog karaktera u namanju meru predstavlja "podsticanje na medjuetničku netrpeljivost".

Ostavku Šekerinske zbog sporne slike zatražilo je Udruženje (makedonskih) branitelja "2001 Kumanovo", a njeno fotografisanje pred simbolima OVK kritikovala je i organizacija Ujedinjena makedonska dijaspora.

Kritike su stigle i iz Beograda, gde je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin upitao "zašto se Šekerinska ne bi slikala ispod kukastog krsta, uz objašnjenje da je prošlo 75 godina od oružanih sukoba i da je sada vreme za dobro upravljanje, ako je protok vremena dovoljno opravdanje da se sve zaboravi".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)