Mateo Beretini je razgovarao sa Đokovićem, Foto: AP

Još jedan protivnik

ĐOKOVIĆU SAM REKAO DA NEĆU DATI PARE: Imam druge prioritete! Teniseri ne bi trebalo da pomažu drugim igračima!

Italijan je ispričao da je imao razgovor sa srpskim teniserom

Objavljeno: 20.05.2020. 11:18h

Mateo Beretini, jedan od tenisera koji nisu podržali plan Novaka Đokovića o finansijskoj pomoći loše rangiranim igračima tokom prekida sezone, poručio je da je rekao srpskom teniseru da neće učestvovati i donirati novac.

Italijan je kazao da je pozvao srpskog tenisera i obrazložio mu razloge svoje odluke da ne uplati predviđenu svotu novca koju daju prvih 100 igrača na svetu u fond iz koga se raspodeljuje novac teniserima rangiranim ispod 100. mesta na ATP listi.

Novak Đoković je pričao sa Mateom Beretinijem o njegovoj odlucifoto: Starsport©

- Zvao sam Novaka i objasnio sam mu moju situaciju. Rekao sam mu da imam druge prioritete i da planiram da pomognem porodicama koje je koronavirus ostavio bez posla i kojima je sada najpotrebnije - rekao je Beretini i dodao:

- Novak je odgovorio da razume moju odluku i da ne bi trebalo da brinem jer donacija nije obavezna.

Mateo Beretini smatra da takmičari ne bi trebalo da pomažu druge takmičarefoto: AP

Beretini je potom pojasnio zašto neće da da novac.

- Moje mišljenje je da ni u jednom profesionalnom sportu takmičari ne bi trebalo da pomažu druge takmičare novcem. To je na odgovornim telima, u ovom slučaju ATP, WTA i ITF. Oni su ti koji organizuju turnire, a mi smo ti koji učestvujemo. Njihova odgovornost je da brinu o nama i da reše probleme s kojima se susreće naš sport.

Podsećamo da je Fond Đokovića i ostalih tenisera već počeo da funkcioniše i ugroženi teniseri su već u ponedeljak dobili prvu uplatu na svoje račune.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)