NAJVEĆA ĐOKOVIĆEVA POBEDA OD POČETKA PANDEMIJE: Teniserima legla prva uplata pomoći!
Pobeda Novaka Đokovića, Foto: EPA/Francis Malasig

Fond funkcioniše

NAJVEĆA ĐOKOVIĆEVA POBEDA OD POČETKA PANDEMIJE: Teniserima legla prva uplata pomoći!

Najavljeno je da će uskoro leći još jedna uplata, ali nije poznato kada

Objavljeno:

Prve uplate pomoći slabije rangiranim teniserima su legle i to zaslugom Novaka Đokovića i još nekih pojedinih igrača sa tura.

Fond, koji je pokrenuo srpski teniser kao predsednik Saveta igrača u vidu pomoći za one slabo rangirane tenisera koji su upali u finansijske probleme jer je zbog pandemije zaustavljena teniska sezona, počeo je da funkcioniše.

Tako su brojni igrači dobili u ponedeljak uplatu od 4.325 dolara. Ujedno je najavljena još jedna uplata, ali nije poznato kog datuma.

Podsećamo da je Đoković pokrenuo Fond za pomoć igračima finansijski ugroženim zbog pandemije koronavirusa, a njegov plan su podržali Nadal, Federer i brojni igrači.

Dogovoreno je da igrači iz prvih 100 na ATP listi daju određeni iznos novca u fond iz koga će se izdvojiti sredstva za raspodelu onim loše rangiranim igračima od 101. do 500. mesta u singlu i 51. do 175. mesta u dublu.

Uslov da bi ti igrači dobili pomoć je da nisu zaradili više od četvrt miliona dolara od nagrada na turnirima u poslednjih 12 meseci.

Jedan deo tenisera nije podržao ovu Đokovićevu inicijativu i kritikovali su je, a neki su javno rekli da je neće podržati, niti će uplaćivati sredstva u fond i pomoći.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.