Birbas Natho vreme provodi s porodicom, Foto: Printscreen/Youtube/FK Partizan Beograd

PREKRAJA VREME SA PORODICOM

NATHU TEŠKO PADA VANREDNO STANJE: Jedna stvar posebno mu nedostaje - Grobari će ga sad još više voleti!

Izraelac kaže da se trudi da trenira i održava formu kako ume

Objavljeno: 18.03.2020. 11:07h > 11:11h

Nije lako brojnim sportistima u ovim trenucima s obzirom da su i oni "zarobljeni" u svojim stanovima i imaju ograničeno kretanje zbog cele situacije sa pandemijom koronavirusa zbog čega je proglašeno vanredno stanje.

Fudbaleri srpskih klubova su dobili preporuke kako da se u ovim neobičnim uslovima ponašaju i šta da rade, da koliko toliko održavaju formu, iako su treninzi obustavljeni i da smanje izlaske van domova na minimum.

Cela ta situacija nikome ne pada lako, pa ni Birbasu Nathu iz Partizana koji vreme ovih dana provodi sa svojom porodicom u stanu na Novom Beogradu.

Birbas Natho pokušava da održava kondiciju u kućnim uslovimafoto: Starsport©

- Po ceo dan smo kod kuće. Nije lako, ali situacija je ozbiljna, potrebno je da slušamo naređenja i provodimo vreme zajedno sa porodicom.

Ipak, Izraelac ne može bez sporta i fizičke aktivnosti, pa je uspeo da smisli kako da provodi vreme dok je "zarobljen".

- Vreme prekrajamo tako što se bavimo sportom. Deca, supruga i ja igramo fudbal, košarku i tenis, pokušavamo da uživamo dok smo na okupu. Mališani pohađaju školu, ja treniram (u kućnim uslovima, prim. aut.). Nismo često u prilici da budemo jedni uz druge, tako da je s jedne strane dobro što smo zajedno, ali nije baš lako ne izlaziti napolje sve vreme.

Birbas Natho je osmislio način za "potrošnju" vremena sa porodicomfoto: Starsport©

I sam kaže da jedva čeka da sve prođe i da počnu treninzi.

- Nedostaje mi dnevna rutina, treninzi, odlasci na Teleoptik, viđanje sa saigračima i zaposlenima, ali moramo da ostanemo kućama i treniramo sami. Trudim se da kondiciju održim što bolje umem, nadam se da će se ovo što pre okončati, kako bismo opet mogli da se okupimo u "Zemunelu". Verujem da će pandemija utihnuti, kako bismo mogli da okončamo ovu sezonu i da se spremimo za narednu.

On je prokomentarisao i odluku UEFA da otkaže Evropsko prvenstvo i pomeri ga za narednu godinu.

- Odluka da se EURO prebaci za narednu godinu je ispravna. Sad nije vreme, ne bismo bili spremni za utakmice - zaključio je kapiten Izraela.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)