PRED POLETANJE

OTKAZAN LET BERLIN-BEOGRAD: Državljani Srbije su već ušli u avion, morali su da urade JEDNU STVAR

Avion na letu EC 5523 trebalo je da sleti u Beograd u 13.05, ali je otkazan

Objavljeno: 16.03.2020. 15:56h

Današnji let kompanije Izi džet (Easy Jet) iz Berlina za Beograd otkazan je pred samo poletanje, a putnicima koji su se već bili ukrcali u avion rečeno je da se za dalja uputstva jave ambasadi Srbije u Berlinu.Kako je agenciji Beta rekao jedan od putnika na tom letu, u kompaniji Izi džet im je potvrdjeno da će danas biti poslednji let iz Berlina za Beograd i da je od utorka sve otkazano.

"Pojavili smo se na aerodromu, putnici koji su ukrcani u avion su bili isključivo državljani Srbije. Na pisti smo bili sat vremena, nakon čega nas je pilot obavestio da nije dobio dozvolu Srbije da napustimo Berlin", ispričao je.

Prema njegovim rečima, putnici su se potom iskrcali, ponovo prošli pasošku kontrolu i uzeli prtljag, a iz kompanije Izi džet dobili su informaciju da će im novac za karte vratiti na račun sa kojeg su kupljene, da će im biti plaćeno noćenje u hotelu i da se oni koji su samo turisti, ne rezidenti, jave ; ambasadi Srbije koja će ih uputiti šta je sledeći korak.

Avion na letu EC 5523 trebalo je da sleti u Beograd u 13.05, ali je otkazan, objavljeno je na sajtu aerodroma "Nikola Tesla".

Zbog pandemje korona virusa u Srbiji je od sinoć na snazi odluka o vanrednom stanju što, izmedju ostalog, podrazumeva da su granice Srbije zatvorene za sve strane državljane, dok su državljani Srbije, akreditovane diplomate i strani državljani koji imaju boravište u Srbiji u obavezi su da po dolasku u Srbiju budu u samoizolaciji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)