DIREKTOR YUTE SAOPŠTIO: Otkazuju se SVI turistički aranžmani za inostranstvo do 15. maja
Foto: Printscreen/youtube

KONAČNA ODLUKA

DIREKTOR YUTE SAOPŠTIO: Otkazuju se SVI turistički aranžmani za inostranstvo do 15. maja

On je objasnio da građani mogu da se obrate turističkim agencijama kod kojih su uplatili aranžmane, kako bi se dogovorili o načinu kompenzacije

Objavljeno: 15:42h

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije JUTA (YUTA) Aleksandar Seničić izjavio je danas da je to udruženje odlučilo da do 15. maja otkaže sve turističke aranžmane za inostranstvo, zbog vanredne situacije u zemlji, ali i otežanih uslova putovanja u čitavom svetu, izazvanih epidemijom korona virusa."Radi se o oko 100.010 aranžmana, koje su gradjani Srbije uplatili za putovanja uglavnom na sever Italije i u gradove Evrope, ali i u zemlje poput Maroka i nekih drugih dalekih destinacija", kazao je Seničić agenciji Beta.

On je objasnio da građani mogu da se obrate turističkim agencijama kod kojih su uplatili aranžmane, kako bi se dogovorili o načinu kompenzacije.

"Predlog je da gradjani za uplaćeni iznos dobiju neki drugi aranžman ili da isti aranžman realizuju u nekom drugom terminu", kazao je Seničić, navodeći da novac nije moguće vratiti, jer su njime unapred plaćeni i prevoz i smeštaj.

Prema njegovim rečima, turističke agencije zbog čitave situacije sa epidemijom imaju probleme sa likvidnošću.

Kako je naveo, zbog toga je danas o svemu obavešteno i Ministarsvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Seničić je kazao i da u asocijaciji JUTA od resornog ministarstva očekuje dodatne razgovore, kako bi se našlo rešenje za pomoć turističkim agencijama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.