Lucija Mlinar je prošla kroz velike muke po dolasku u Zagreb, Foto: Printscreen/Instagram/miss.lucka

Slaba organizacija i konfuzija

PRELEPA HRVATSKA SPORTISTKINJA U PAKLU ZBOG KORONAVIRUSA: Lekara nema 3 sata, neću da idem u zatvor!

Ispričala je kakva je situacija za putnike koji dolaze u Zagreb koji prolaze kroz velike poteškoće tokom testiranja

Objavljeno: 14.03.2020. 22:47h

Pandemija koronavirusa koja se brzo širi celim regionom, a za sada je najaktivnija u Hrvatskoj izazvala je radikalne i visoke mere prevencije i predostrožnosti.

To se posebno odnosi na putnike koji avionom pristižu u Zagreb, a na tamošnjem aerodromu je sitacija prilično i konfuzna i slabo je organizacija, makar po rečima hrvatske odbojkašice Lucije Mlinar.

Ona je iz Drezdena, gde igra, stigla u subotu ujutru na zagrebački aerodrom, ali tamo se susrela sa velikim poteškoćama i problemima, o čemu je pisala na svom Instagramu.

- Za sve one koji se interesuju oko dolaska avionom u Zagreb: Procedura je strpljivo čekanje u redu (jedan red) za ispunjavanje formulara. Odakle ste doputovali, adresa, gde stanujete... i nekoliko pitanja da li posedujete neke od simptoma (temperatura, proliv, bol u plućima).

Lucija je iz Drezdena doputovala u Zagrebfoto: Printscreen/Instagram/miss.lucka

- Ako su vaši odgovori ne, morate da potpišete saglasnost o samoizolaciji na 14 dana. takođe, dobijate kontakt doktora kom trebate da se obratie vezano za dalje upute. Taj isti doktor menis e ne javlja tri sata, pa je idući korak poslati mejl i biti strpljiv.

- Da, redovim su ogromni. Može da ti se posreći kao meni da prvi izađeš iz aviona. Ako su u redu kao deseti, onda čekaš dva sata. Da, samo dva čoveka su zadužena za hiljade putnika i oni ispunjavaju jedan formular, a jedan im ti priložiš ispunjen. Ta dvojica se u i tamo dignu i nema ih pet minuta, onda dođe neki Kinez i kaže da želid a s evrati odakle je došao. isti taj čovek se diže i vodi kineza do gejta, dok mi ostali čekamo da se opet posvete formularu.

Lucija je ispričala koja je procedura na zagrebačkom aerodromufoto: Printscreen/Instagram/miss.lucka

- Sve u svemu, moja samoizolacija kreće od danas i traje 14 dana. Naravno, neću nigde izlaziti, jer ne želim da idem u zatvor. Svi on kojima je ovo prerigorozno i smešno, zato svaki dan čitamo da imamo dva zaražena više. Prema tome, idemo da budemo odgovorni i složni da ovaj korona virus ode što pre - napisala je Lucija na Instagramu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)