Zufer Avdija je bio kapiten Crvene zvezde, Foto: Starsport©

zvezda ne može iz srca

SIN MU IGRA ZA MAKABI, ALI ON ĆE NAVIJATI ZA ZVEZDU: Ovde ne postoji odnos otac-sin, ja sam uz crveno-bele do kraja

Legendarni kapiten kaže da ko jednom obuče crveno-beli dres ostaje zauvek privržen njemu

Objavljeno: 06.03.2020. 14:21h

Crvena zvezda će u petak uveče igrati protiv Makabija iz Tel Aviva, a ovaj meč će posebno biti zanimljiv za nekadašnjeg kapitena crveno-belih Zufera Avdiju, čiji sin Deni brani boje "ponosa Izraela".

Legendarni bivši košarkaš koji je posle Zvezde veliki trag ostavio upravo u izraelskom klubu i košarci, gde i dan-danas živi, a njegov naslednik nastupa i za izraelsku reprezentaciju.

Ipak, to ne znači da će u "Beogradskoj areni" navijati protiv svog nekadašnjeg kluba, jer jednostavno, Zvezda se iz srca ne može izbrisati, kako sam kaže.

Deni Avdija je jedan od važnih igrača Makabijafoto: EPA/Jim Hollander

- Dugo živim u Izraelu, ali svaki put se silno obradujem dolasku u Beograd. Deset godina nosio sam dres Crvene zvezde, odigrao sam 262 utakmice i za traj klub me vežu najlepše uspomene. Drago mi je što će i moj sin imati priliku da oseti tu atmosferu koju prave navijači Zvezde, ona je bila posebna i kada sam ja igrao, a takva je i sada - priča Avdija za "Alo" i dodaje:

- U ovakvim utakmicama ne postoji odnos otac-sin. Moje srce će 95 odsto biti uz Crvenu zvezdu, a onih pet odseto pripadaće Makabiju i sinu Deniju. Naravno, želim da moje dete odigra odličan meč, ali ko jednom obuče Zvezdin dres, do kraja života ostaje njoj privržen.

I Deni Avdija podržava Crvenu zvezdufoto: EPA/Abir Sultan

Njegov naslednik Deni je jedna od udarnih igala Makabija, a uz to se očekuje da bude u samom vrhu na predstojećem NBA draftu, između 1. i 5. pozicije prema predviđanjima.

Ali i Deniju je usađena ljubav prema crveno-belima.

- Da, i Denija vaspitvam u tom duhu. Dobro on zna da mu je tata bio kapiten Crvene zvezde. Već sam ga vodio na nekoliko utakmica u Beogradu, bili smo čak i na večitom derbiju - ispričao je Zufer Avdija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)