Džoan je drastično smršala, Foto: Instagram printscreen

nikad nije kasno

OVO JE ISTA BABA NA OBE SLIKE! Uspela je da izgubi 30 KG, ovo je njena priča! (FOTO)

U samo nekoliko godina ova sedamdesetogodišnja baka izgubila je više od trideset kilograma i postala uzor mnogima

Objavljeno: 04.03.2020. 16:50h

Nikada nije kasno za promenu svojih negativnih navika i početak zdravog i aktivnog života, koliko god kliše zvučalo.

Pravi primer za to je Džoan Makdonald (74) iz Ontarija u Kanadi. Nakon što su joj lekari rekli da će joj morati povećati dozu lekova, ona je odlučila promeniti svoj život i svoje navike.

U samo nekoliko godina ova sedamdesetogodišnja baka izgubila je više od trideset kilograma i postala uzor mnogima. Budući da je imala sedamdeset godina, kada je odlučila promeniti stil života, uzimala je mnogobrojne lekove, za holesterol, visoki krvni pritisak i mnoge druge bolesti.

Džoan je bilo dosta lekova i više se nije osećala prijatno u svom telu. Kako bi postigla svoje rezultate, upitala je svoju ćerku Mišel za pomoć te ju je ona prijavila za online program vežbanja.

Džoan je brzo počela ići u šetnje kao kardio deo treninga, baviti se jogom, a čak je počela i dizati tegove. Do danas je Džoan izgubila 34 kilograma, a prestala je uzimati lekove nakon što su joj lekari rekli da joj se zdravlje popravilo.

Ipak, početak mršavljenja bio joj je izuzetno težak jer je trebala raditi na svojoj snazi i izdržljivosti.

- Jako sam spora i treba mi dvostruko duže da završim neku vežbu - rekla je za shape.com.

Radom i trudom uspela je doći do toga da vežba barem dva sata dnevno, pet dana u nedelji. Iako je vežbanje pomoglo, ona je morala promeniti i svoju ishranu kako bi uspela u svom cilju.

- Kada sam započela, jela sam manje nego što jedem sada. Sada jedem više, pet obroka na dan, i nastavljam gubiti kilograme, a osećam se odlično i zdravo - priznala je Džoan.

Njen prvi cilj bio je izgubiti višak kilograma, ali sada joj vežbanje predstavlja izbor snage i samopouzdanja. Džoan je svoje putovanje podelila na svom Instagram profilu na kojem ima više od četiristo hiljada pratitelja, a svakodnevno objavljuje razne videe i fotografije svojih vežba.

Postala je prava inspiracija starijim osobama da nikad nije kasno te da uz malo rada i truda, mogu poboljšati svoj život i svoje zdravlje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji)