OD 160 KG DO INSTRUKTORKE FITNESA: Ova žena je podelila 6 SAVETA da transformišete svoje telo! (FOTO)
Prepolovila se, Foto: Instagram printscreen

mršavljenje

OD 160 KG DO INSTRUKTORKE FITNESA: Ova žena je podelila 6 SAVETA da transformišete svoje telo! (FOTO)

Gubitak kilograma započela je tako što je potražila pomoć...

Objavljeno:

Liz Rok iz Bostona (29) započela je svoju transformaciju pre četiri godine, kada je imala 159 kilograma, a danas je 68 kg lakša, istrčala je četiri maratona i radi kao instruktorka fitnesa.

- Sa 159 kila bilo je mnogo stvari koje uopšte nisam mogla da radim. Bila sam nervozna zbog vožnje vozom jer sam zauzimala mesto i po, a ako sam letela avionom pravila sam se da spavam jer nisam mogla da zakopčam sigurnosni pojas. Volim da govorim kako sam živela ispod vode, toliko sam se navikla na to da mi je postalo normalno - rekla je Liz.

Gubitak kilograma započela je tako što je potražila pomoć. Pridružila se programu za mršavljenje u Bostonu, koji pruža grupe podrške, nedeljna vaganja i pomoć pri dijeti i vežbanju, a tamo odlazi i danas.

U programu je naučila kako da promeni obrasce svojeg ponašanja, a najgore je bilo to što je jako malo jela preko dana, a onda bi uveče 'ubijala' od hrane.

- Naučila sam kako da rasporedim obroke tokom dana, a čak sam sebi navijala i alarme kako ne bih zaboravljala da jedem - objasnila je.

Počela je nedeljom pripremati obroke za celu sedmicu, kako bi kod kuće uvek imala nešto zdravo da pojede i krenula je da vežba svaki dan. Uz to, okružila se i ljudima koji su podržavali njene nove navike.

- Ne mogu ni nabrojati šta mi se sve dobro dogodilo zajedno s gubitkom kilograma, a pronašla sam i nekoliko novih prijatelja za celi život - rekla je.

?

A post shared by ERock ?? (@lizzy_rockz) on

Iako ljude fasciniraju njene 'pre i posle' fotografije, ona kaže kako je njoj navažnije da nastavi da gubi kile te da ne odustane od svog novog stila života.

- Osećam da je za mene gubitak kilograma bio lakši deo, puno mi je teže da održavam ovakvo stanje. Ponekad mi se čini kako mi se celi život i sve misli vrte oko toga kako da opet ne dođem do 159 kilograma - priznala je Liza.

Podelila je i svojih šest saveta za mršavljenje:

1. Učlanite se u grupu za podršku

Nađite nekoga ko će vam biti podrška, ili u programu kao ja ili terapeuta ili prijatelja jer u mršavljenju najveći neprijatelj možete biti sami sebi.

2. Samo počnite

Bukvalno, samo napravite prvi korak i nastavite.

3. Dijeta pre vežbanja

Kažem da se prvo treba fokusirati na ishranu i dijetu, a tek kada kod toga budete istrajni, dodajte i trening.

4. Budite aktivni na način koji volite

Ne morate biti u teretani ako vas to čini jadnima, ja volim biti napolju i za mene su šetnje i trčanje van idealni.

5. Budite istrajni

Čak i ako zabrljate ili preskočite par dana, nemojte odustati, nego samo nastavite gde ste stali.

6. Ne budite prekritični prema sebi

Budite dobri prema sebi. Trebate biti ponosni što uopšte želite da napravite prvi korak i što želite biti srećniji i zdraviji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.