Dečak je izvšio samoubistvo, Foto: Facebook / Anne Marshall

vršnjačko nasilje

NJEN SIN JE ODJEDNOM IZVRŠIO SAMOUBISTVO: Ubrzo je na Fejsbuku pronašla UŽASNE PORUKE! Njena ispovest SLAMA SRCA

'Šta je trebalo da uradim, šta da kažem? Videli ste u filmovima gde je mnogo suza ali ovde nema ničega, ne znam čak i jesam li živa'-rekla je En Maršal

Objavljeno: 07.02.2020. 16:42h

Majka čiji je sin pronađen mrtav u polju tvrdila je da je mališan nekoliko dana ranije dobijao pretnje smrću, zbog svađe sa drugim detetom u školi oko frizure.

Džejmi Maršal (14) umro je u Krosland Muru, u okolini Hadersvilda, Zapadni Jorkšir 23. septembra prošle godine.

En Maršal je, njegova majka, tek sada, prvi put progovorila o događaju koji su doveli do smrti njenog sina nakon što je otvorila blog kako bi se povezala sa ostalim roditeljima koji žale svoju decu.

U njenom blogu, Zauvek majka dvoje dece, gospođa Maršal potresno je opisala momenat kada je saznala za smrt svog sina.

Sećajući se tog kobnog dana, ona je napisala:

- Otišla sam uz stepenice i zgrabila sve što je tamo stajalo dan ranije, punjač za mobilni i šaku mojih lekova. Za minut sam sišla dole, dva policajca su stajala u dnevnoj sobi koji su se okrenuli ka meni i kada sam prišla vratima, rekli su, žao nam je, ali, Džejmi je preminuo. Nisam ih mogla razumeti, izgledalo je kao da pričaju drugim jezikom. Šta je trebalo da uradim, šta da kažem? Videli ste u filmovima gde je mnogo suza ali ovde nema ničega, ne znam čak i jesam li živa.

Morala sam da izađem iz kuće, trebalo mi je vazduha, trebalo mi je malo mira od policajaca. Zazvonio mi je telefon, to je bio moj otac. Počela sam uzdisati, on je znao da nešto nije u redu, pitao me je: Šta se događa? Nisam mogla da pričam, nisam to htela da mu kažem, nisam mogla poverovati da je to stvarno.

Ona je rekla da nije mogla dobiti pomoć ili donacije lokalnih dobrotvornih organizacija.

Gospođa Maršal takođe želi da upozori druge ljude na uticaj slanja pretećih poruka preko društvenih mreža, zbog kojih, veruje, je Džejmi sebi oduzeo život.

Ona je rekla:

- Džejmi nije imao mentalnih tegoba. To je zato što je imao sličnu frizuru kao jedno drugo dete. Džejmija, koji je pohađao Njusom srednju školu, niko od drugova nije fizički maltretirao ali su njemu i njegovoj porocici pretili smrću što ga je veoma plašilo.

Istraga o smrti dečaka otvorena je u oktobru ali je rešavanje slučaja odloženo do daljnjeg.

Ukoliko pomišljate na samoubistvo ili sumnjate da na njega pomišlja neko vama blizak, možete pozvati Nacionalnu SOS liniju za prevenciju suicida. Razgovori nisu ograničeni, a linija radi neprekidno - 24 časa, sedam dana nedeljno. Broj kol-centra je 011/7777-000

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Daily Mail)