Trener Denvera, Foto: Profimedia

NBA LIGA

MELOUN POBESNEO NAKON PORAZA DENVERA: Ovo je sramota! Igrači ne skaču za loptu, moramo da se pogledamo u ogledalo!

Meloun je bio neobično oštar po završetku meča nazvavši igru svojih izabranika "sramotnom"

Objavljeno: 05.01.2020. 10:44h

Košarkaši Denvera zabeležili su 11. poraz ove sezone pošto su kao gosti poraženi od Vašington Vizardsa sa 128:114.

Trener Nagetsa Majkl Meloun nije bio zadovoljan, a u ekipi Denvera izuzev raspucanog Džamala Mareja nije bilo dovoljno raspoloženih da bi se stalo na put Vizardsima.

Meloun je bio neobično oštar po završetku meča nazvavši igru svojih izabranika "sramotnom".

- Nismo odgovorili zadatku. Bilo je to sramno izdanje. Imam utisak da su moji igrači imali takav pristup u stilu dovoljno je samo da se pojavimo na terenu i pobedićemo - izjavio je Meloun.

foto: AP

Marej je postigao 39 poena, ali daleko iza ostali su Nikola Jokić sa 14, Pol Milsap sa 12 i Vil Barton sa 10 poena. Posebno su razočarali igrači sa klupe koji su zajedno postigli svega 32 poena. Upravo to je i podvukao Meloun.

- Pogledajte statistiku, igrači sa njihove klupe postigli su 92 poena. Mislite o tome. To je stvarno velika brojka.

Majkl Porter Junior je nedavno protiv Indijane postigao 25 poena i Meloun je nagovestio da će on više biti u rotaciji. Ali protiv Vašingtona jedva je sastavio 12 minuta sa učinkom od sedam poena.

- Svake večeri, bez obzira šta se dešava, on će biti naša prva izmena. Videćemo kako će sve ići, ali može da se dogodi da kažemo, 'stvarno, ne znam da li je ovo prava utakmica za njega. U takvim momentima i ja sebe podsetim na sve i zaključim, u redu, ovo možda i nije pravi duel za njega. On ima kvalitete u ofanzivi i nije lak za čuvanje - smatra Meloun.

On ipak dodaje da mladi košarkaš mora da promeni određene navike da bi postao starter. Pre svega da igra bolje u odbrani.

- Znamo da može da postiže poena na razne načine, to je odlično, ali ono što kod njega nije savršeno i što očekujem je bolja odbrana. Mora jednostavno da bude aktivniji kada se branimo. Ne želim da momak misli da je specijalista za postizanje poena. Mislim da bi i sebe tako izneverio - dodao je Meloun.

On je više zabrinut jer je ovaj poraz došao posle užasne partije poslednjeg dana decembra protiv Hjustona.

- Moramo da se pogledamo u ogledalo i budemo iskreni prema sebi. Nadam se da su moji igrači voljni da urade tako nešto - kaže Meloun.

foto: Reuters

Čini se da ni njemu nije jasno zbog čega Denver u pojedinim mečevima deluje tako mlako.

- Bili smo ponižavani i ranije. Ne znam, možda moji igrači gledaju tabelu i misle da smo prilično dobri. Šta smo to uradili? Imamo igrače koji ne skaču za loptu, koji samo stoje i posmatraju. Hjuston nas je ponizio. I dve utakmice kasnije dozvoljavamo opet da budemo poniženi? Ovo je NBA. To je stvarnost. Ne zanima me ko igra. Oni su profesionalci. Svi njihovi igrači igraju za nešto. Možda nemaju priliku da igraju previše. Sad dobiju priliku i iskoriste je. Ali gde je bila naša želja? Naša borbenost? Naša zrelost u smislu pristupa meču na pravi način - završio je Meloun

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)