Foto: Bakina kuhinja

prijatno

Posne ćufte toliko dobre da niko neće znati da nema mesa: Bakin recept koji će vam obogatiti trpezu, vredi probati

Ukusan ručak kojem malo ko može odoleti.

Objavljeno: 18.12.2025. 17:14h

Bakin recept za posne ćufte kojima niko ne može odoleti, a uspevaju svima. Obradujte namilijije ukusnim obrokom.

Sastojci:

300 gr krompira, 2 kašike sojinih mrvica, 1/2 manjeg praziluka , 3-4 čena belog luka, 2 kašike integralnog brašna, 2 kašike prezli, mrvica praška za pecivo na vrh noža, so, biber, slatka paprika, peršun i ulje.

Priprema:

Sojine mrvice potopiti u toplu vodu i posle deset minuta ih dobro iscediti rukama. Krompir oguliti, izrendati na najsitnije i odmah ga snažno iscediti, pa pomešati sa isceđenom sojom.

foto: Bakina kuhinja

Dodati sitno seckan crni luk i beli luk seckan na komadiće da se oseća pod zubom, a zatim umešati integralno brašno, prezle, mrvicu praška za pecivo i začine.

foto: Bakina kuhinja

Od dobro sjedinjene smese oblikovati ćufte i pržiti ih na zagrejanom ulju dok ne postanu hrskave i tamno-zlatne, pa ih vaditi na hartiju da se ocede. Prijatno!

Bonus video:

(Espreso)