PROBAJTE I VI
Kako skuvati krompir duplo brže: Trik koji svaka domaćica treba da zna
Prvi korak je ključan: stavite krompire u šerpu i prelijte ih hladnom vodom.
Kuvanje krompira može izgledati jednostavno, ali često završava sa polu-suvim, mrvljenim ili prekuvanim krompirom. Rešenje je jednostavno, a efekat je odmah vidljiv – krompiri kuvani dvostruko brže, sa savršenom teksturom.
Početak sa hladnom vodom
Prvi korak je ključan: stavite krompire u šerpu i prelijte ih hladnom vodom. Zašto? Ako ih ubacite u vruću vodu, spoljašnjost se prekuva dok je unutrašnjost još sirova. Polagano zagrevanje omogućava da se krompir kuva ravnomerno, brže i bez mrvljenja.
Dodajte malo magije – sirće
Nakon 15 minuta kuvanja, dodajte kašičicu alkoholnog ili jabukovog sirćeta i malo soli. Sirće stvara tanki zaštitni sloj na površini krompira, koji sprečava lomljenje i pomaže da zadrže oblik čak i kad se kuvaju još nekoliko minuta.koji oduševljava
Kombinacija hladne vode i sirćeta daje ravnomerno kuvane, čvrste i lepo oblikovane krompire. Idealan su izbor za salate, pire ili kao prilog glavnom jelu. Nema više mrvljenja, ni dugog čekanja – samo savršeni krompiri za nekoliko minuta.
Jednostavna trik čini veliku razliku
Ovaj jednostavan trik koriste i profesionalni kuvari, ali ga lako možete primeniti kod kuće. Sledeći put kada kuvate krompire, probajte ovu tehniku i uverite se sami kako krompiri kuvani dvostruko brže prave razliku.
Uz hladnu vodu i malo sirćeta, kuvanje krompira biće dvostruko brže, sa savršenom teksturom. Isprobajte i transformišite svoje svakodnevno kuvanje u jednostavan, a efektan ritual.
(Espreso/Krstarica/DČ)