prijatno
Posni podvarak na starinski način: Spremite ručak koji će tamaniti i najveći gurmani, majstorski recept
Nema osobe koja ne voli da jede podvarak.
Podvarak je zimsko jelo od kiselog kupusa koji svi vole. Obično se sprema sa suvim mesom ili krmenadlama. Naš predlog je da napravite posni podvarak od kiselog kupusa sa ribom.
Nema osobe koja ne voli da jede podvarak, pogotovo ako je pripremljen na starinski način. Ispratite sve korake i napravićete najukusnije jelo, a najbolje od svega je što se lako pravi, pa uspeva svakoj domaćici.
Sastojci:
- 1 veća glavica kiselog kupusa
- 1 dimljeni šaran ili krap
- 2 praziluka
- 1 suva crvena paprika
- ulje
- lorber
- biber
Priprema:
Sitno seckan praziluk izdinstati, dodati sitno seckan kiseli kupus, papriku, lorber. Poklopiti i na tihoj vatri krčkati oko 2 sata.
Ribu, najbolji je krap, iseći na male komade i pokriti kupusom, pobiberiti i staviti posudu u zagrejanu pećnicu da se peče oko 1 sat.
Posni podvarak služiti sa toplom projom.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)