Foto: Bakina kuhinja

probajte

Sočna, hrskava i mirise na detinjstvo: Bakin recept za omiljenu poslasticu sa jabukama mora da ima svaka domaćica

Pripremite se za parče više, jer je ovo burek-pita za sve one dane kada vam se jede nešto brzo, slatko i neodoljivo.

Objavljeno: 10.11.2025. 09:15h

Stiže poslastica zbog koje ćete prsti da ližete, i to nije preterivanje! Ovo nije obična pita, već burek-pita sa jabukama – sočna, hrskava i puna onih mirisa iz detinjstva!

Pripremite se za parče više, jer je ovo burek-pita za sve one dane kada vam se jede nešto brzo, slatko i neponovljivo! Obavezno pogledajte video i vidite kako postižemo hrskavost bez premca!

Potrebno je:

  • 500 gr tankih kora
  • 4 velike jabuke
  • malo cimeta
  • muskatno orače
  • ullje 30-50 ml
  • kisela voda
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

U flašicu sa prskalicom sipajte kiselu vodu. Jabuke izrendati zasladiti po želji. Pleh 24 cm prečnika premažite uljem ili obložite pek papirom.

Na dno stavite 3 kore i poprskajte vodom i uljem. Na treću premažite uljem i stavite trećinu jabuka.

foto: Bakina kuhinja

Sledeći red isto tako do kraja. Na kraju pokrite sa tri kore premazane uljem i poprskane kiselom vodom. Peći na 200 stepeni C oko 40 - 45 minuta. Istresti naopako na dasku i služiti toplo.

Napomena:

U ovaj burek pitu možete dodati suvo grožđe, šećera po želji i ako nemate kiselu vodu u flačicu sipajte vodu i dodajte 1 kašičicu praška za pecivo pa izmešajte i prskajte.

Bonus video:

(Espreso)