probajte
Sočna, hrskava i mirise na detinjstvo: Bakin recept za omiljenu poslasticu sa jabukama mora da ima svaka domaćica
Pripremite se za parče više, jer je ovo burek-pita za sve one dane kada vam se jede nešto brzo, slatko i neodoljivo.
Stiže poslastica zbog koje ćete prsti da ližete, i to nije preterivanje! Ovo nije obična pita, već burek-pita sa jabukama – sočna, hrskava i puna onih mirisa iz detinjstva!
Pripremite se za parče više, jer je ovo burek-pita za sve one dane kada vam se jede nešto brzo, slatko i neponovljivo! Obavezno pogledajte video i vidite kako postižemo hrskavost bez premca!
Potrebno je:
- 500 gr tankih kora
- 4 velike jabuke
- malo cimeta
- muskatno orače
- ullje 30-50 ml
- kisela voda
Priprema:
U flašicu sa prskalicom sipajte kiselu vodu. Jabuke izrendati zasladiti po želji. Pleh 24 cm prečnika premažite uljem ili obložite pek papirom.
Na dno stavite 3 kore i poprskajte vodom i uljem. Na treću premažite uljem i stavite trećinu jabuka.
Sledeći red isto tako do kraja. Na kraju pokrite sa tri kore premazane uljem i poprskane kiselom vodom. Peći na 200 stepeni C oko 40 - 45 minuta. Istresti naopako na dasku i služiti toplo.
Napomena:
U ovaj burek pitu možete dodati suvo grožđe, šećera po želji i ako nemate kiselu vodu u flačicu sipajte vodu i dodajte 1 kašičicu praška za pecivo pa izmešajte i prskajte.
Bonus video:
(Espreso)