prijatno
Boranija prste da poližete: Prelivena i zapečena u rerni, evo u čemu je tajna neodoljivog ukusa
Ukusan ručak kojem niko ne može odoleti.
Baka Jela vam danas otkriva tajnu savršeno pripremljene boranije, onako kako je obožavate!
Ključ je u jedinstvenom prelivu sa jajima i pavlakom, koji joj daje neverovatnu sočnost i punoću ukusa, dok se pečenjem u rerni stvara neodoljiva hrskava korica.
Ne propustite ovaj fantastičan, lagan ručak ili večeru!
Potrebno je
- 1 glavica crnog luka
- 1 veća sveža paprika
- 1 šargarepa
- 1 svež paradajz
- 700 gr sveže boranije
- 1 kašičica suvog začina
- 1 kašičica ml paprike
- ml bibera
- 3 jaja
- 1 kašika kisele pavlake
- 50 ml mleka
- 4 čena belog luka
- peršunov list ulje
Priprema:
Na ulju ispržiti seckan luk, papriku i šargarepu. Dodati boraniju i sipati vode da ogrezne i kuvati 30 minuta.
U činiju izmutiti jaja sa pavlakom, dodati, mleko. Ubaciti mlevenu papriku, ml biber i suvi začin i sve izjednačiti.
Kad ispari voda iz boranije dodati seckan beli luk i seckan peršun.
Dodati izmešaane začine sa jajima izmešati pa sipati u pleh. Izravnati peći na 220 stešeni C oko 30-40 minuta da ispari tečnoost. Servirati toplo.
Bonus video:
(Espreso)