spremite
ZA OVE UŠTIPKE JE DOVOLJNO SAMO DA ZAMESITE I ISPRŽITE! Za pola sata su na stolu, a tajna je...
Dovoljno je da zamesite, razvaljate i ispržite, i za manje od pola sata imaćete na stolu
Jogurt uštipci su savršeni za doručak, večeru ili slatki predah uz kafu, a podjednako dobro se slažu i sa slanim dodacima poput sira i ajvara, kao i sa džemom ili šećerom u prahu.
Najlepši deo je što vam za njih nije potrebno nikakvo dizanje testa niti dugo čekanje - dovoljno je da zamesite, razvaljate i ispržite, i za manje od pola sata imaćete na stolu mirisne uštipke koji nestaju brže nego što se spremaju.
Ovo je recept koji dokazuje da tradicionalni ukusi ne moraju da zahtevaju mnogo truda, već samo dobru volju i pravi tajming.
Recept smo pronašli kod fud blogerke @draganina.kuhinja.
Potrebno je:
- 2 jaja
- 200 ml jogurta
- ½ kašičice soli
- 2 kašike ulja
- 1 prašak za pecivo
- 450 g brašna
Priprema:
Zamesite glatko testo od navedenih sastojaka i ostavite ga da odmori oko 15 minuta. Zatim ga razvaljajte i isecite na kockice ili oblike po želji.
Pržite u dubokom, zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Vadite ih na papirni ubrus da upiju višak masnoće i poslužite tople - same ili uz sir, ajvar, pavlaku ili džem.
(Espreso/blic žena/prenela PV)