Rolat, Foto: Andrej Safaric / Alamy / Alamy / Profimedia
poslastica
Rolat bez jaja, mleka i ulja: Slatkiš koji je gotov za manje od pola sata i topi se u ustima, neodoljiv je
Ako vam treba recept za domaći slatkiš koji se pravi brzo i jednostavno, ovaj jednostavan domaći rolat će vas oduševiti.
Objavljeno: 07.10.2025. 12:51h
Bojana Savić
Crno-beli rolat s kokosom koji vam danas predstavljamo ne zahteva pečenje niti korišćenje šporeta, a u njemu nema jaja, mleka, ni ulja, a gotov je očas posla!
Spoj keksa, kokosa i kafe daje mu neodoljiv ukus, dok je fil kremast i lagan i savršeno osvežavajući.
Popularni baunti rolat je idealna je poslastica kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremu i savršeno se uklapa uz popodnevnu kafu ili kao brzi dezert za iznenadne goste.
Sastojci:
Za koru
- 300 g mlevenog keksa
- 200 g šećera u prahu
- 2 kašike kokosovog brašna
- 2-3 manje šolje kuvane crne kafe
Za fil
- 170 g margarina
- 100 g šećera u prahu
- 60 g kokosovog brašna
Priprema
- Pomešajte mleveni keks sa šećerom u prahu i kokosom, pa prelijte kuvanom kafom i mešajte, pa mesite dok se lepo ne sjedini.
- Razvucite oklagijom na tacni koju ste prethodno posuli kokosom.
- Za fil pomešajte šećer u prahu s margarinom i kokosovim brašnom, pa time namažite koru.
- Urolajte razvijenu masu i stavite u frižider da se dobro stegne.
Secite na kriške pre posluživanja.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/T.S.R./prenosi:B.S.)