Rolat, Foto: Andrej Safaric / Alamy / Alamy / Profimedia

poslastica

Rolat bez jaja, mleka i ulja: Slatkiš koji je gotov za manje od pola sata i topi se u ustima, neodoljiv je

Ako vam treba recept za domaći slatkiš koji se pravi brzo i jednostavno, ovaj jednostavan domaći rolat će vas oduševiti.

Objavljeno: 07.10.2025. 12:51h

Crno-beli rolat s kokosom koji vam danas predstavljamo ne zahteva pečenje niti korišćenje šporeta, a u njemu nema jaja, mleka, ni ulja, a gotov je očas posla!

Spoj keksa, kokosa i kafe daje mu neodoljiv ukus, dok je fil kremast i lagan i savršeno osvežavajući.

Popularni baunti rolat je idealna je poslastica kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremu i savršeno se uklapa uz popodnevnu kafu ili kao brzi dezert za iznenadne goste.

Sastojci:

Za koru

  • 300 g mlevenog keksa
  • 200 g šećera u prahu
  • 2 kašike kokosovog brašna
  • 2-3 manje šolje kuvane crne kafe

Za fil

  • 170 g margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 60 g kokosovog brašna

Priprema

  1. Pomešajte mleveni keks sa šećerom u prahu i kokosom, pa prelijte kuvanom kafom i mešajte, pa mesite dok se lepo ne sjedini.
  2. Razvucite oklagijom na tacni koju ste prethodno posuli kokosom.
  3. Za fil pomešajte šećer u prahu s margarinom i kokosovim brašnom, pa time namažite koru.
  4. Urolajte razvijenu masu i stavite u frižider da se dobro stegne.

Secite na kriške pre posluživanja.

Bonus video:

(Espreso/Glossy/T.S.R./prenosi:B.S.)