Krompir, Foto: Lars Kastilan / Alamy / Alamy / Profimedia

ukus koji osvaja

Savet iskusnog kuvara za krompiriće koji su spolja hrskavi, a unutra sočni: Tamaniće ih baš svi, vredi probati

Hrskavi krompirići po receptu Džejmija Olivera.

Objavljeno: 23.09.2025. 12:23h

Hrskavi krompirići uz omiljeno meso i salatu su uvek nepogrešiv izbor za ručak, ali mnoge domaćice ne mogu da odgonetnu najbolji način da postignu tu hrskavost i sočnost.

Ali ne brinite, svetski poznati kuvar Džejmi Oliver ima "trik" pomoću kojeg priprema ukusne pečene krompiriće.

Ako želite spolja hrskave, a unutra sočne krompiriće, Džejmi Oliver savetuje da ih prvo kuvate u slanoj vodi desetak minuta, a potom da ih procedite pre nego što počnu da pucaju.

Džejmi Oliver je potom dodao po jednu kašiku ulja i vinskog sirćeta koje je rasporedio po plehu i potom na njega stavio krompiriće.

- Obratite pažnju kako sam ih protresao u plehu. Sad ću ih peći oko 50 minuta na 180 stepeni. Ključno je da ih izvadite nakon 40 minuta i potom pritisnete gnječilicom za krompir kako biste dobili blaga udubljenja. Zatim ih vratite na još deset minuta i dobit ćete svoje mekane i hrskave krompiriće - preporučio je Džejmi.

Bonus video:

(Espreso/Glossy/A.V./prenosi:B.S.)