Foto: Stefan Simonovski / Alamy / Alamy / Profimedia

prijatno

Ovo će voleti i najveći gurmani: Uštipci sa kobasicama prste da poližete, ništa bolje u životu niste probali

Ovo je recept koji će se svideti se apsolutno svima.

Objavljeno: 18.09.2025. 21:02h

Sočni uštipci sa komadićima kobasica savršeni su za brzi doručak ili užinu. Mekani iznutra i hrskavi spolja, lako se prave i neće ostaviti nered po kuhinji kao klasično prženje u dubokom ulju. Ovo je recept koji će se svideti i deci i odraslima.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 1 čaša pavlake
  • pola kašičice soli
  • 1 i po šolja pšeničnog brašna
  • 100 ml mleka
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 500 g kobasica
  • ulje za prženje

Priprema:

Priprema smese

Umutite jaje sa pavlakom i mlekom. Dodajte so, brašno i prašak za pecivo, pa dobro sjedinite da dobijete glatko testo.

Dodavanje kobasica

Kobasice iseckajte na kolutiće ili kockice i umešajte u testo.

Prženje uštipaka

Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj temperaturi. Kašikom vadite smesu sa kobasicama i stavljajte u ulje. Pržite uštipke sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju i hrskavu koricu (oko 3–4 minuta po strani).

Završni koraci

Izvadite uštipke i stavite ih na papirni ubrus da upiju višak ulja. Poslužite tople uz jogurt, pavlaku ili ajvar po želji.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/prenosi:B.S.)