Foto: Bakina kuhinja

probajte

Kuglof koji će mirisati do kraja ulice: Mekan kao pena i ima nezaboravan ukus, ovo mu daje poseban šmek

Ukusna poslastica kojoj niko ne može odoleti.

Objavljeno: 15.09.2025. 09:25h

Kuglof po bakinom receptu biće vaš izbor u mnogim prilikama.

Potrebno:

  • 3 krupnija ili 4 sitnija jajeta
  • 100 gr šećera
  • 200 gr brašna
  • 150 ml mleka
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml ulja
  • 50 gr seckanih oraha
  • 100 gr suvog grožđa
  • 2 vanilin šećera
  • korica limuna
  • 2 kapućomoka
  • 1 ravna kašika kakaa

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom dodati brašno sa praškom za pecivo prosejano. Ubaciti ulje, suvo grožđe koje ste potopili u vodu. Koricu limuna i 2 vanilin šećera. Sve izjednačiti.

foto: Bakina kuhinja

Odvojiti 1/3 testa može i polovina i ubaciti kapućino koje se pomešali sa 2 kašike vruće vode u to dodati seckane orahe i izjednačiti. Kuglof podmazati uljem i posuti brašnom i sipati prvo svetli deo.

foto: Bakina kuhinja

Preko prosejati lagano 1 kašiku kakaa. Preko sipati deo sa kapučinom,

Malo protresti i peći na 190 stepeni C 50 minuta. Sasvim prohladjeno seći Posuti prah šećerom.

Bonus video:

(Espreso)