Foto: springtime78 / Alamy / Alamy / Profimedia

ukus koji osvaja

Bosanski burek s mesom smazaćete za tren oka: Savršeno ide uz hladan jogurt, svaki zalogaj je uživanje

Odlična ideja za obrok koji oduševljava i najveće gurmane.

Objavljeno: 01.09.2025. 16:28h

Pita je uvek najlepša ako kore razvijate sami.

Sastojci:

  • 500 g mekog brašna
  • 260 ml mlake vode
  • 15 g soli
  • 1 kašika ulja

Fil:

  • 1-2 kašike ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 500 g mlevene govedine ili junetine
  • 1,5 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera

I još:

  • 120 ml ulja

Priprema:

1. Umesiti testo i izraditi ga. Oblikovati osam loptica. Sipati u posudu 120 ml ulja i u to uvaljati loptice - neka u njemu odstoje sat vremena.

2. Na zagrejanom ulju popržiti sitno iseckan luk, dodati mleveno meso, so i biber. Sve to izdinstati i ohladiti.

3. Na nauljenoj radnoj površini rukama rastanjiti testo tako da bude što tanje (prstima rastanjujte krajeve). Naneti 1/8 fila na duži kraj i uviti u rolnu, pa burek smotati u oblik puža.

4. Ispeći ga i poslužiti s jogurtom.

Bonus video:

(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)