Zimnica, Foto: Prt scr / Instagram / candies

uverite se sami

Najbrža zimnica iz tegle gotova za 10! Nema konzervansa, a ni kuvanja, hit nad hitovima

Fileti paprike spremni su za svega 10 minuta, i to bez konzervansa, bez pasterizacije i dugotrajnog kuvanja

Objavljeno: 28.08.2025. 12:07h > 12:14h

Ako volite zimnicu a ne želite da utrošite previše vremena na nju, ovaj recept će vas oduševiti.

Fileti paprike spremni su za svega 10 minuta, i to bez konzervansa, bez pasterizacije i dugotrajnog kuvanja. Jednostavan postupak garantuje da će vam paprike biti hrskave, sočne i savršeno začinjena, a vi ćete u njihovom ukusu uživazi tokom cele zime.

Potrebno je:

Zimnicafoto: Ekaterina Minaeva / Alamy / Alamy / Profimedia

1 kg paprika

nekoliko zrna bibera

6 čenova belog luka

1 lovorov list

1 kašičica šećera (po tegli)

2 kašičice soli (po tegli)

4 kašike alkoholnog sirćeta (9%, po tegli)

vrela, proključala voda

Priprema:

Papriku operite, očistite i isecite na filete. Slažite ih u čiste i sterilisane tegle, dodajte nekoliko zrna bibera, čen belog luka i list lovora.

U svaku teglu dodajte šećer, so i sirće pa prelijte proključalom vodom do vrha. Zatvorite tegle poklopcem, okrenite ih naopačke i ostavite da se ohlade. I to je sve – vaša brza zimnica je gotova za 10 minuta!

(Espreso/blic žena/prenela PV)