uverite se sami
Najbrža zimnica iz tegle gotova za 10! Nema konzervansa, a ni kuvanja, hit nad hitovima
Fileti paprike spremni su za svega 10 minuta, i to bez konzervansa, bez pasterizacije i dugotrajnog kuvanja
Ako volite zimnicu a ne želite da utrošite previše vremena na nju, ovaj recept će vas oduševiti.
Fileti paprike spremni su za svega 10 minuta, i to bez konzervansa, bez pasterizacije i dugotrajnog kuvanja. Jednostavan postupak garantuje da će vam paprike biti hrskave, sočne i savršeno začinjena, a vi ćete u njihovom ukusu uživazi tokom cele zime.
Potrebno je:
1 kg paprika
nekoliko zrna bibera
6 čenova belog luka
1 lovorov list
1 kašičica šećera (po tegli)
2 kašičice soli (po tegli)
4 kašike alkoholnog sirćeta (9%, po tegli)
vrela, proključala voda
Priprema:
Papriku operite, očistite i isecite na filete. Slažite ih u čiste i sterilisane tegle, dodajte nekoliko zrna bibera, čen belog luka i list lovora.
U svaku teglu dodajte šećer, so i sirće pa prelijte proključalom vodom do vrha. Zatvorite tegle poklopcem, okrenite ih naopačke i ostavite da se ohlade. I to je sve – vaša brza zimnica je gotova za 10 minuta!
(Espreso/blic žena/prenela PV)