probajte
Neverovatno kako su dobri, mekani i lagani: Lažni posni salčići bez kvasca i jaja sa orasima tope se u ustima
Uverite se sami koliko je lako napraviti ovu poslasticu.
Priprema je jednostavna i brza, a rezultat je meko testo koje se topi u ustima, ispunjeno predivnim, sočnim nadevom od oraha.
Idealan su izbor za sve prilike, a posebno za posne dane. Pogledajte video i uverite se sami koliko je lako napraviti ovu poslasticu.
Potrebno je:
- 500 gr brašna
- 200 ml piva
- 50 ml kisele vode
- 50 ml ulja
- korica limuna
- 1 vanilin šeće
- 1-2 kašike šećera
- malo soli
Za nadev
- 100 gr ml oraha
- šećer za orahe
Priprema:
Proseejati brašno sa praškom za pecovo dodati ulje, pivo, kiselu vodu. Dodati koricu limuna šećer vanilin šećer i zamesiti testo i obraditi malo rukama. Testo treba da bude mekše. Ako je tvrdo dodaj kiselu vodu, ako je suveše meko malo brašna.
Znači mekše testo razviti u pravougaonik. Iseći na trake, u mlevene orahe dodati malo kisele vode i šećer ili neki pekmez i izmešati.
Vaditi kažičicom fil i staviti na dno trake testa. Presavi testo pa pritisni samo ćoškove ne sredinu pa nožem presepreseći i ređati u pleh i peći na 200 stepeni C 30-40 min.
Bonus video:
(Espreso)