Foto: Printscreen Youtube/My kitchen Tanja

KO BI REKAO?

Testenina vam se nikad iše neće lepiti, ako uradite jednu stvar: Trik koji profesionalni kuvari čuvaju samo za sebe

Ukoliko kasnite sa pripremom sosa, testeninu nemojte skroz procediti

Objavljeno: 07.08.2025. 13:39h

Ako želite da vaša testenina bude savršena – da se ne lepi i da je punog ukusa – važno je da primenite nekoliko jednostavnih trikova.

Pre svega, koristite dovoljno veliku šerpu i ubacite testeninu tek kada voda provri. Obavezno je posolite na vreme, jer će u suprotnom jelo biti bezukusno.

Tokom kuvanja, često mešajte testeninu, posebno u prvih nekoliko minuta kada se najlakše lepi. Sos bi trebalo da bude spreman u isto vreme kad i testenina – jer ako je ostavite da stoji, počeće da se suši i lepi.

Ukoliko kasnite sa pripremom sosa, testeninu nemojte skroz procediti. Ostavite malo vode, vratite je u lonac i poklopite – tako će ostati sočna dok čeka umak.

Ovi mali saveti pomoći će vam da vaša pasta uvek bude ukusna i savršeno kuvana.

(Espreso/najžena/DČ)