Foto: Aleksandar Tomic / Alamy / Alamy / Profimedia

probajte

Zdrav obrok spreman za pola sata: Večera nikad nije bila ukusnija, za ljubitelje tikvica ovo je pravi izbor

Tikvice možete da spremate na mnogo načina, a ovo je jedan od njih.

Objavljeno: 23.07.2025. 19:42h

Ovi zdravi mafini od tikvica su sočni, vazdušastii i toplo začinjeni cimetom.

Na jednostavan i brz način iskoristite tikvice koje su vam ostale i napravite doručak ili večeru u kojoj će uživati svi ukućani.

Pomešajte prvo sve suve, a potom i sve vlažne sastojke i potom sve to pomešate u jednu smesu za mafine.

Sastojci:

  • ¾ šolje + 2 kašike brašna
  • ¾ šolje integralnog pšeničnog brašna
  • ½ šolje + 2 kašike bademovog brašna
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 1 kašičica cimeta
  • ½ kašičice muskatnog oraščića
  • ½ kašičice soli
  • ½ šolje bademovog mleka
  • ¼ šolje maslinovog ulja
  • 2 velika jajeta
  • ½ šolje šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 šolje izrendane tikvice
  • 1/2 šolje iseckanih oraha

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 200°C i podmažite kalupe za mafine.
  2. U srednjoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet, muskatni oraščić i so.
  3. U velikoj posudi snažno umutite bademovo mleko, maslinovo ulje, jaja, šećer i vanilu. Dodajte tikvice.
  4. Sipajte suve sastojke u posudu sa vlažnim sastojcima i promešajte da se sjedine, a potom umešajte i orahe.
  5. Umešajte orahe.
  6. Pecite mafine 16 do 20 minuta. Ostavite da se ohlade 10 minuta pre nego što ih izvadite iz kalupa i ostavite potpuno da se ohlade pre jela.

Bonus video:

(Espreso/Glossy/prenosi:B.S.)