Ručak, Foto: Fabin Ponce / Alamy / Alamy / Profimedia

NEĆETE SE POKAJATI

Ručak za 2 dana prste da poližete: Priprema je jednostavna, a domaćicama je spas kada imaju malo vremana

Sočan i hranljiv obrok za dva dana kojem malo ko može odoleti.

Objavljeno: 23.07.2025. 16:18h

Tokom letnjih vrućina, kada niko ne želi da provodi sate u kuhinji, ovaj recept je pravo osveženje. Sve se sprema u jednoj vatrostalnoj posudi, a rezultat je sočan i hranljiv obrok za dva dana.

Sastojci koji čine čudo

Potrebno je:

  • 6 pilećih bataka bez kostiju
  • kukuruz
  • grašak
  • krompir
  • šargarepa
  • paprika
  • crni i praziluk
  • beli luk u prahu
  • ulje, začini
  • pirinač i kačkavalj

Priprema:

Meso se posoli i poređa u posudu, preko njega ide povrće i oprani pirinač. Sve se preliva pilećim bujonom i uljem. Peče se 30 minuta, zatim se meso izvlači na površinu da se kožica zapeče. Još 15 minuta u rerni na 220°C, pa se dodaje rendani kačkavalj da se istopi.

Saveti za savršen rezultat. Ako nemate kocku za supu, razmutite suvi začin u vodi. Po potrebi dodajte još tečnosti tokom pečenja.

Uživanje bez griže savesti. Ovo jelo je idealno za zaposlene, porodice i sve koji vole domaću kuhinju bez komplikacija.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)