Pileći paprikaš, Foto: Vlastislav Macháček / Ifood SM / Profimedia

ukusno!

Pileće meso mu daje onaj najvažniji ŠMEK: Najukusniji i najpikantniji južnjački PAPRIKAŠ s krompirom! (FOTO)

Dugo ćete ostati siti, a unećete brojno superzdravo povrće. Kao da sve to nije dovoljno, ukus je fantastičan!

Objavljeno: 14.07.2025. 12:42h

Sastojci su sezonski, a ovo jelo se može jesti leti, koliko i zimi. Ukoliko vam je ovakav obrok jak za vrućine, možete izbaciti hleb i jesti ga uz ukusnu kupus salatu koja je dostupna tokom cele godine.

Potrebni sastojci:

1 pile ili mlađa kokoška

1,5 kg krompira

1 dl ulja ili kašika masti

1 šargarepa

1 paradajz

1 malo paradajz pirea ili nekog domaćeg soka

2 glavice crnog luka i par češnjeva belog

1 paprika

tucana ljuta paprika

peršunov list

mleveni biber, lovorov list

so, brašno

foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Priprema: Očišćeno pile iseći na komade i oprati, ili uzeti parčiće piletine u mesari po ukusu.

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept Na zagrejanom ulju ili masti propržiti sitno iseckan crni luk, dodati na kolutove isečenu šargarenu, isečenu papriku, paradajz, meso, posoliti po ukusu, sipati pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode.

Kada je meso upola kuvano dodati paradajza iz tube, malo tucane paprike, očišćen i na kocke isečen krompir, naliti pola ili 1. litar litar vode (može i više u zavisnosti od veličine pileta i količine krompira) i sve zajedno kuvati dok ne bude gotovo.

Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, napraviti klasičnu zapršku sa brašnom i belim lukom i zapržiti i vartiti još 5-10 minuta da proključa.

I na kraju umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera.

Bonus video:

(Espreso)