Foto: Bakina kuhinja
prijatno
Voda na usta ide od ovog specijaliteta: Domaćice, odmah zapišite recept, ovo će tamaniti i najveći gurmani
Punjene pileće rolnice odličan su izbor za današnji ručak.
Objavljeno: 09.07.2025. 17:46h
Bojana Savić
Prednost ovog jela je što ne morate pojedinačno da ga pržite - sve će odraditi rerna. Punjene pileće rolnice kojima niko neće moći da odoli.
Sastojci:
- 600 g pilećih grudi
- 2 kafene kašike senfa
- 1 čen belog luka
- 150 g + 100 g kačkavalja
- 100 g slanine
- 1 jaje
- 1 supena kašika kisele pavlake
- 200 g pavlake za kuvanje
- 30-50 g mirođije
- so, biber
Priprema:
1. Pileće grudi istući tučkom za meso, pa posuti solju i biberom.
2. Pomešati seckani beli luk i senf. Namazati piletinu senfom, staviti komade kačkavalja i urolovati. Tako pripremljeno meso uviti u slaninu. Staviti meso u pleh.
3. Razbiti jedno jaje, dodati kiselu pavlaku i pavlaku za kuvanje, zatim i mirođiju. Posoliti, pobiberiti i dobro promešati. Preliti preko mesa.
4. Peći 30 minuta na 200 stepeni.
5. Izvaditi iz rerne, posuti kačkavaljem i dopeći još 10 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)