Punjene paprike, Foto: Printscreen/tiktok/receptizasrecu

prste da poližeš

Ove letnje punjene paprike pravićete do decembra! Menjaju svako jelo, a nadev je boli glava

Ne zahtevaju mnogo pripreme, a rezultat je i odličan – nadev je bogat, kremast i veoma ukusan.

Objavljeno: 02.07.2025. 15:32h

Letnje punjene paprike savršene su za tople letnje dane, nadev ne uključuje meso, ali zahvaljujući slanini dobijaju savršenu notu ukusa.

Ne zahtevaju mnogo pripreme, a rezultat je i odličan – nadev je bogat, kremast i veoma ukusan.

Sjajno se slažu uz svežu salatu ili parče hleba, a kad ih jednom probate, sigurno ćete ih praviti iznova.

Potrebni sastojci

6 paprika srednje veličine

300 g belog sira po želji

2 jajeta

Par kašika pavlake

Suvi začin, biber, suvi vlašac

Slanina

Način priprema

Paprike iseći na polovine i očistiti od semenki. Staviti u pleh obložen pek papirom (ili podmazan). Sir, pavlaku, jaja, biber, malo suvog začina (ako je sir slan, onda po ukusu) i vlašac dobro sjediniti.

Puniti paprike i odozgo staviti sitno naseckanu slaninu. Peći na 180 stepeni oko 30-40 minuta, u zavisnosti od rerne.

(Espreso/blic žena/prenela PV)