Testo, Foto: Stefan Simonovski / Alamy / Alamy / Profimedia

probajte

Jugosloveni su ovo tamanili: Ovo je mnogima bio omiljeni doručak, ukus vraća u detinjstvo, a sprema se očas posla

Potrebno je samo nekoliko sastojaka da biste spremili ovaj obrok.

Objavljeno: 25.06.2025. 21:25h

U bivšoj Jugi ljudi su ga najviše voleli za doručak – pravi se lako, sočan je poput duše i prosto se topi u ustima!

Peksimeti, poznati i kao brzi uštipci koji ne zahtevaju čekanje da testo naraste, su ona vrsta doručka koji budi nostalgična sećanja na Jugoslaviju.

Sastojci:

– 600 g brašna – 300 ml tečnog jogurta – 2 jaja – 50 ml toplog mleka – 1 prašak za pecivo – so – ulje za prženje

Priprema: U veću činiju staviti brašno, prašak za pecivo i so. Izmešati pa dodati jaja, jogurt i mleko. Umutiti sve i umesiti u testo koje se ne lepi. Razvaljati na kuhinjski pult pa iseci kocke koje ćete pržiti u ulju.

Testo koje se ocedilo od ulja mazati sa džemom, paštetom ili kajmakom i jesti uz čaj.

Bonus video:

(Espreso/Kurir/Krstarica/prenosi:B.S.)