Posna riba, Foto: Privatna arhiva

recept

Nikad nećete poželeti da se omrsite! Osvanuo recept za najbolju posnu ribu iz đuveča! Oduševiće vas

Divno jelo iz đuveča

Objavljeno: 23.06.2025. 09:05h

Kuvarica Jelena Petrović nam ovog jutra donosi recept za posnu ribu sa povrćem.

Potrebno:

FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva
FOTO: Privatna arhiva

riba bilo koja

1 glavica crnog luka

1-2 sveže paprike

2 šargarepe

1 zelena

2 kašike barenog pirinča

50 gr graška

2 krompira

3 čena belog luka

ml paprika

suvi začin

ml biber

Priprema:

Ribu posoliti pobiberiti iseći beli luk pa izmežati sa ribom i poklopiti.

Na ulju propržiti na rebarca luk, papriku i šargarepu.

Dodati grašak pirinač i stavite suvi začin i ml papriku. Sve izjednalite.

Dinstajte još malo. Sipajte iz tiganja u djuveč a odozgo nasecite na listiće paradajz pa poredjajte preko povrća.Ubacite neku krišku limuna

Poredjajte ribu sa belim lukom. Malo dodajte odozgo ulja, poklopite i djuveč stavitie u rernu oko 40 -50 minuta

(Espreso)