Posna riba, Foto: Privatna arhiva
recept
Nikad nećete poželeti da se omrsite! Osvanuo recept za najbolju posnu ribu iz đuveča! Oduševiće vas
Divno jelo iz đuveča
Objavljeno: 23.06.2025. 09:05h
Vanja Pejić
Kuvarica Jelena Petrović nam ovog jutra donosi recept za posnu ribu sa povrćem.
Potrebno:
riba bilo koja
1 glavica crnog luka
1-2 sveže paprike
2 šargarepe
1 zelena
2 kašike barenog pirinča
50 gr graška
2 krompira
3 čena belog luka
ml paprika
suvi začin
ml biber
Priprema:
Ribu posoliti pobiberiti iseći beli luk pa izmežati sa ribom i poklopiti.
Na ulju propržiti na rebarca luk, papriku i šargarepu.
Dodati grašak pirinač i stavite suvi začin i ml papriku. Sve izjednalite.
Dinstajte još malo. Sipajte iz tiganja u djuveč a odozgo nasecite na listiće paradajz pa poredjajte preko povrća.Ubacite neku krišku limuna
Poredjajte ribu sa belim lukom. Malo dodajte odozgo ulja, poklopite i djuveč stavitie u rernu oko 40 -50 minuta
(Espreso)