Palačinke, Foto: Bakina kuhinja

probajte

Recept koji uspeva i početnicima: Ovako baka pravi najukusnije mekane palačinke, svaki zalogaj je uživanje

Pripremite se za najukusnije palačinke koje ste ikada probali.

Objavljeno: 20.06.2025. 09:14h

Dobrodošli u Bakinu kuhinju! Ako ste oduvek želeli da napravite prozirne, mekane i fine palačinke koje se ne lepe i nisu žilave, a pritom ste početnik u kuhinji – došli ste na pravo mesto!

Ovaj recept je toliko jednostavan, bez komplikovanih koraka, a garantuje savršen rezultat svaki put.

Pripremite se za najukusnije palačinke koje ste ikada probali, idealne za doručak, užinu, ili kada god poželite nešto slatko! Pogledajte video i uverite se sami koliko je lako.

foto: Bakina kuhinja

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 300 ml mleka
  • 1 šolja brašna šolja/od 200 gr/
  • ulje
  • malo soli
  • nadev po želji

Priprema:

Umutiti jaja žicom, dodati mleko, malo soli i dodavati polako brašno. Mutiti da se razbiju grudvice.

foto: Bakina kuhinja

Tigan dobro ugrejati premazati uljem i sipati pola kutlače testa i razliti po tiganju. Peći na sniženog temperaturi pa okrenuti kad se zarumeni sa jedne strane.

Nadev možete sami odrediti ono što vam deca najviše voli.

Palačinke su mekane fine, prozirne, nisu žilave i jako ukusne.

Bonus video:

(Espreso)