Ručak, Foto: Andreas Berheide / imago stock&people / Profimedia

prijatno

Majstorski ručak gotov za manje od 20 minuta: Za ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak, uspeva baš svima

Ovaj brzinski ručak biće odlično rešenje kada nemate mnogo vremena.

Objavljeno: 18.06.2025. 14:18h

Recept koji vam donosimo može se dopunjavati i uključivati raznovrsne nadeve. Možete sa njim eksperimentisati dokle god hoćete.

Za pripremu jela biće vam potrebno manje od 15 minuta.

Sastojci:

  • 3 veća krompira
  • 6 šnita slanine
  • 100 g čedar sira
  • 6 jaja
  • 2 kašike seckanog luka

Priprema:

Oljuštite krompir, a zatim isecite svaki na pola po širini. Ukoliko imate mlad krompir, ne morate da ga ljuštite. Izdubite ga sa šire strane, a sa suprotne strane, izravnajte tako da izdubljena korpica može da stoji.

Pazite da ne probušite dno korpice. Kako koji izdubite stavite u vodu da ne promeni boju. Ocedite i ređajte korpice po plehu sa otvorom nadole.

Oko svakog izdubljenog krompira obmotajte komad slanine i fiksirajte je čačkalicom. Pecite 45 minuta na 200 stepeni dok slanina ne postane hrskava.

Kad se malo ohladi, na dno krompira stavite čedar pa odozgo po jaje u svaku korpicu.

Odozgo pospite lukom i pecite 6 do 12 minuta na 180 stepeni.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)