Foto: Viktor Fischer / Alamy / Profimedia

obavezno probajte

Najbolji recept za pikantne šampinjone koje ćete obožavati: Savršeno idu uz belo meso - ručak za desetku!

Pripremljeni na ovaj način najbolje idu uz belo meso i pirinač

Objavljeno: 16.06.2025. 21:35h

Šampinjoni se obično služe kao prilog mesu, ali mogu se jesti i zasebno kao obrok jer su veoma hranljivi. Međutim, ukoliko niste vešti u pripremi pogledajte recept u nastavku za pripremu najukusnijih šampinjona do sada. Pripremljeni na ovaj način najbolje idu uz belo meso i pirinač.

Sastojci:

  • 500 g šampinjona
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • maslinovo ulje
  • suvi biljni začin, so, biber
  • malo rendanog kačkavalja
  • svež peršunov list

Priprema:

Šampinjone oprati i odstraniti drške. Birajte manje da biste ih cele pržili. U tiganj sipati maslinovo ulje i dinstati šampinjone. Dodati seckan luk pa kad se proprži i šampinjoni zarumene okrenuti ih i dodati beli luk. Pržiti minut dva. Dodati začin, so, biber i rendan kačkavalj, na kraju seckan peršun. Čim se kačkavalj istopi isključiti ringlu i servirati.

Bonus video:

Espreso/stvarukusa/TM