Foto: Bakina kuhinja

majstorski

Krmenadle u neodoljivom saftu: Bakin recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta

Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda.

Objavljeno: 16.06.2025. 11:11h > 12:23h

Pripremite se za kulinarski doživljaj! Donosimo vam recept za sočne krmenadle koje se tope u ustima kao puter, prelivene najboljim saftom koji ste ikada probali!

Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda. Savršen spoj mekog mesa i bogatog umaka učiniće da svi traže repete. Služite uz krompir i salatu i uživajte u svakom zalogaju. Pogledajte video i otkrijte tajnu!

Potrebno je:

  • 3.4 krmenadle
  • 2 -3 kašike brašna
  • 1 kašičica slatke paprike
  • soli ml. biber
  • suvi začin
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3 čena belob luka
  • 1 sveža paprika može ljuta
  • 1 paradajz ili iz flaše
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Krmenadle malo izlupati krmenadle posoliti i pobiberiti. Na foliju staviti brašno i mlevenu papriku izmešati. Svaku krmenadlu uvaljatai u brašno pa ih propržiti malo na ulju. Izvaditi, pa tu ubaciti seckan luk crni i beli i sve i zelenu paprika.

Pred kraj dodati oljušten i seckan paradajz. Dodati suvi začinć u jednu činiju dodati 2 kašike brašna ostalo od krmenadli, dodati 300 ml vode dodati origano može i kašičica belog luka u granulama.

foto: Bakina kuhinja

Krmenadle staviti u tepsiju pa prelito sa prženim lukom i sipati vodu sa brašnom. Pokriti folijom, a rernu zagrejati na 220 stepeni.

Pred kraj otklopiti i zapeći krmenadle. Služiti uz krompir i salatu. Vrhunske kao puter tope se.

Bonus video:

(Espreso)