
neodoljiv ukus
Čokoladna poslastica koja uspeva baš svima: Odlična je za letnje dane, svi će vam tražiti još jedno parče
Posebno je značajno što za pripremu nećete trebati mnogo posuđa.
Čokoladna torta savršena za leto, sve sastojke pomešajte samo u jednoj posudi!
Ako ste ljubitelj čokoladnih poslastica, ova torta je odličan izbor. Posebno je značajno što za pripremu nećete trebati mnogo posuđa – samo jednu posudu i kalup. Nakon pečenja, tortu možete posuti kakao prahom ili šećerom u prahu, a možete je i obložiti čokoladnom glazurom za dodatni ukus.
Sastojci:
– 120 grama brašna – pola vrećice praška za pecivo – jedna kašičica sode bikarbone – 200 grama šećera – jedna kašika kakaa – jedno jaje – 100 mililitara ulja – 120 mililitara tople vode – 120 mililitara mlaćenice (može i jogurt ako je nemate) – prstohvat soli
Priprema:
Najpre uključite rernu na 180 stepeni. U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, sodu bikarbonu, kakao i so. Potom dodajte jaje, ulje i mlaćenicu pa umutite mikserom. Dodajte toplu vodu i mešajte sve dok smesa ne postane glatka.
Kalup promera 20 centimetara obložite papirom za pečenje i ulijte smesu. Lagano protresite kalup kako bi mehurići izašli na površinu. Tortu pecite otprilike 25 minuta i čačkalicom proverite da li je pečena.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)