Kolač, Foto: Tim Hill / Alamy / Profimedia

neodoljiv ukus

Čokoladna poslastica koja uspeva baš svima: Odlična je za letnje dane, svi će vam tražiti još jedno parče

Posebno je značajno što za pripremu nećete trebati mnogo posuđa.

Objavljeno: 11.06.2025. 15:38h

Čokoladna torta savršena za leto, sve sastojke pomešajte samo u jednoj posudi!

Ako ste ljubitelj čokoladnih poslastica, ova torta je odličan izbor. Posebno je značajno što za pripremu nećete trebati mnogo posuđa – samo jednu posudu i kalup. Nakon pečenja, tortu možete posuti kakao prahom ili šećerom u prahu, a možete je i obložiti čokoladnom glazurom za dodatni ukus.

Sastojci:

– 120 grama brašna – pola vrećice praška za pecivo – jedna kašičica sode bikarbone – 200 grama šećera – jedna kašika kakaa – jedno jaje – 100 mililitara ulja – 120 mililitara tople vode – 120 mililitara mlaćenice (može i jogurt ako je nemate) – prstohvat soli

Priprema:

Najpre uključite rernu na 180 stepeni. U velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, šećer, sodu bikarbonu, kakao i so. Potom dodajte jaje, ulje i mlaćenicu pa umutite mikserom. Dodajte toplu vodu i mešajte sve dok smesa ne postane glatka.

Kalup promera 20 centimetara obložite papirom za pečenje i ulijte smesu. Lagano protresite kalup kako bi mehurići izašli na površinu. Tortu pecite otprilike 25 minuta i čačkalicom proverite da li je pečena.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/prenosi:B.S.)