Pohovane tikvice, Foto: Printscreen/Youtube/perfekte rezepte

delikates

Dodajte ovaj sastojak u jaja kada pohujete tikvice: Domaćice ne znaju da je to caka za sočnost i bolji ukus

Ovaj recept morate probati!

Objavljeno: 06.06.2025. 20:43h

Sastojak koji se dodaje u jaja kad se pohuju tikvice čini ih ukusnijim i sočnijim.

Kada spomenemo pohovane tikvice odmah se setimo naših baka koje su ih spremale za doručak, ali ukoliko unapredite njihov recept i dodate rendani sir u jaja, ukus će biti neverovatan.

Ukoliko ste ljubitelji pohovanih tikvica, ovaj recept morate probati i sigurni smo da ćete ih ubuduće samo ovako praviti.

Sastojci:

2 tikvice

100 g tvrdog sira

1 kašičica peršuna

1 kašičica slatke paprike

3 jajeta

100 g prezli

50 g brašna

Priprema:

Isecite tikvice po dužini, pa stavite u neku posudu, pa posolite i pobiberite. Ostavite ih tako 20 minuta da puste vodu. Umutite jaja, pa dodajte peršun, slatku papriku i rendani sir.

U drugoj posudi pomešajte brašno i prezle. Tikvice procedite, pa uvaljajte u brašno sa prezlama, a onda u jaja sa sirom.

Bonus video:

(Espreso/Stil Kurir/Preneo D.M.)