obavezno spremite
Da li ste probali mekše puter kifle od ovih? Nema ko ih ne voli, a prave se od šale
Pravi su klasik, mekane kao duša, i najbolji izbor za osvajanje na prvi zalogaj.
Ukoliko ste ljubitelji domaćih peciva, ove puter kifle će vas oboriti s nogu.
Pravi su klasik, mekane kao duša, i najbolji izbor za osvajanje na prvi zalogaj.
Potrebni sastojci
Za testo:
500 g brašna
20 g kvasca
2 kašičice šećera
1 kašičica soli
250 ml mleka
50 m l vode
6 kašika ulja
Još:
1 žumance
Način pripreme
U posudu stavite 50 ml mlake vode, dodajte kvasac i šećer. Promešajte i ostavite 5-10 minuta da se aktivira, piše Index.hr.
U veću posudu stavite brašno i so. Promešajte, pa dodajte aktivirani kvasac, mlako mleko i ulje.
Umesite testo. Prvo kašikom ili mikserom, pa rukom dok ne postane glatko i elastično (oko osam do 10 minuta).
Pokrijte testo krpom i ostavite ga na toplom mestu da se diže 45 do 60 minuta, dok ne udvostruči volumen.
Testo podelite na dva dela. Svaki deo razvucite u krug debljine oko pola centimetra. Režite na trouglove, napunite po želji i zarolajte kiflice od šireg kraja prema užem.
Složite ih na pleh obložen papirom za pečenje, pokrijte i ostavite još 15-20 minuta da malo narastu.
Premažite kifle žumancetom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta, dok ne porumene.
UŽIVAJTE!
(Espreso/N1/Index.hr)