Foto: printscreen/youtube/Kuhinja za 10, printscreen/youtube/Večernji list

najnovije

Napravite smesu za palačinke i nabavite mleveno meso! Imate ručak kom ne bi odoleo ni Stevo Karapandža, topi se

Spremna je za tili ča

Objavljeno: 13.05.2025. 07:41h > 07:43h

Brzinska slana torta napravljena od palačinki i mlevenog mesa mnogima je brzo postala omiljena.

Osim što je veoma ukusna - spremna je za tili čas, te ne zahteva previše truda. Idealna za iznenadne goste!

Sastojci:

  • 400 g mešanog mlevenog mesa
  • 2 kašike graška
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 1 kašika ajvara
  • 100-150 g rendanog kačkavalja
  • 2-3 dl kisele pavlake
  • so
  • muskatni oraščić
  • 5-6 većih pečenih slanih palačinki
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema:

Na ulju prodinstajte sitno seckan crni luk dok ne postane staklast, dodajte mleveno meso i nastavite da dinstate. Kada je meso skoro gotovo, dodajte grašak, ajvar i peršun, pa začinite solju i muskatnim oraščićem. Dok se smesa hladi, ispecite malo deblje palačinke. U tepsiji ređajte naizmenično palačinke i fil dok ne utrošite sav materijal. Završite palačinkom. Pospite rendanim sirom i prelijte kiselom pavlakom. Stavite da se zapeče na 180 stepeni dok ne porumeni.

Savet:

Smesu za palačinke napravite od 2/3 vode i 1/3 mleka. Uz grašak, u fil možete dodati i seckane šampinjone.

Bonus video:

(Espresos/LepaSrećna/M.S.)