
recept
Napravite savršeni sos za lovačke šnicle: Nema Srbina koji ovo jelo ne voli, a caka je u ovome!
Pečurke su bogat izvor vlakana, antioksidanasa i proteina
Sos za lovačke šnicle je raskošan, prepun različitih ukusa i savršeno ide i uz pastu!
Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 1 glavica crnog luka ili ljutike
- 150 g slanine iseckane na kockice
- 500 g pečuraka isečenih na kriške
- 2 kašike paradajz pirea
- 100 ml crvenog vina
- 250 ml pavlake
- 350 ml pilećeg bujona
- 1 kašika vorčester sosa
- 2 kašike soja sosa
- malo soli i bibera
- 2 kašike kukuruznog skroba
Zašto je korisno jesti pečurke?
Pečurke su bogat izvor vlakana, antioksidanasa i proteina. Pored toga sadrže malo kalorija. Bogate su vitaminima B i D, a sadrže i gvožđe, kalcijum i kalijum.
Recept za sos:
Kako biste napravili ovaj sos, zagrejte 1 kašiku ulja u tiganju, zatim dodajte 1 crni luk i 150 g slanine i pržite nekoliko minuta. Dodajte 500 g pečuraka i pržite nekoliko minuta, pa umešajte 2 kašike paradajz pirea i lagano propržite sa pečurkama.
Sipajte 100 ml crvenog vina i kuvajte dok vino ne ispari. Dodajte 250 ml pavlake i 350 ml pilećeg bujona i kuvajte oko 10 minuta. Začinite sa 1 kašikom vorčestersosa, 2 kašike soja sosa i malo soli i bibera.
Bonus video:
(Espreso/Stvar Ukusa/Lena Sudar/Preneo D.M.)