Ručak, Foto: Fabin Ponce / Alamy / Alamy / Profimedia

prijatno

Ručak za sve prave gurmane: Ukoliko volite pikantnije ukuse ovo jelo je za vas, uspeva baš svima

Odlična ideja za današnji ručak.

Objavljeno: 09.05.2025. 14:34h

Piletina je meso koje se najbrže sprema, zato domaćice vole da ga koriste za pripremu ručka.

Potrebno je:

  • 5 do 6 paprike
  • 1 do 2 ljute papričice
  • 1 karabatak sa batakom
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike brašna
  • 500 ml mleka
  • 200 gr kravljeg sira
  • 3 kašike pavlake ili 200 ml jogurta
  • začini po ukusu

Priprema: Papriku i papričice ispržiti na ulju. Zatim na istom ulju ispržite delove piletine u koje ste dodali začine po vašem ukusu. Zatim na istom ulju ispržite 3 čena belog luka, beli deo zelenog crnog luka, dodajte 2 kašike brašna i mleko i mrvljeni sir pa još i pavlaku i začine po ukusu i tako napravite ukusan beli fil. Dodajte u taj fil paprike i piletinu i neka se sve krčka na laganoj vatri. Preko dodajte peršun i poslužite uz vruće lepinje ili domaći hleb.

Bonus video:

(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)