Ručak, Foto: Fabin Ponce / Alamy / Alamy / Profimedia
prijatno
Ručak za sve prave gurmane: Ukoliko volite pikantnije ukuse ovo jelo je za vas, uspeva baš svima
Odlična ideja za današnji ručak.
Objavljeno: 09.05.2025. 14:34h
Bojana Savić
Piletina je meso koje se najbrže sprema, zato domaćice vole da ga koriste za pripremu ručka.
Potrebno je:
- 5 do 6 paprike
- 1 do 2 ljute papričice
- 1 karabatak sa batakom
- 3 čena belog luka
- 2 kašike brašna
- 500 ml mleka
- 200 gr kravljeg sira
- 3 kašike pavlake ili 200 ml jogurta
- začini po ukusu
Priprema: Papriku i papričice ispržiti na ulju. Zatim na istom ulju ispržite delove piletine u koje ste dodali začine po vašem ukusu. Zatim na istom ulju ispržite 3 čena belog luka, beli deo zelenog crnog luka, dodajte 2 kašike brašna i mleko i mrvljeni sir pa još i pavlaku i začine po ukusu i tako napravite ukusan beli fil. Dodajte u taj fil paprike i piletinu i neka se sve krčka na laganoj vatri. Preko dodajte peršun i poslužite uz vruće lepinje ili domaći hleb.
Bonus video:
(Espreso/Stil/prenosi:B.S.)