Foto: Bakina kuhinja
majstorski
Čarobne kiflice bez kvasca sa makom: Mekane kao duša, a ukusne za medalju, ko ih proba neće se pokajati
Svaki zalogaj pravo je uživanje.
Objavljeno: 11.04.2025. 09:20h
Bojana Savić
Ako nemate vremena za čekanje da testo naraste, ovaj recept je idealan za vas! Samo nekoliko sastojaka, malo mešanja i za kratko vreme ćete uživati u vrhunskim, domaćim kiflicama.
Savršene su za doručak, užinu ili kao slatko posluženje uz kafu ili čaj. Punjene bogatim makom i posute finim prah šećerom, ove kiflice će oduševiti sve koji ih probaju.
Pripremite ih i uverite se sami u njihovu mekoću i neodoljiv ukus!
POTREBNO JE:
- 400 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
- korica limuna
- 1 vanilin šećer
- 1'' gr šećera
- 1 kašika masti ili margarina ili maslaca
- 200 gr kisele pavlake
- 1 jaje
nadev:
- 100 gr maka sa malo mleka
Priprema:
Umutiti jaje, mast, pavlaku i šećer malo žiscom da bude penasto pa dodati brašno i rukama zamesiti glatko testo i razviti u pravougaonik.
Iseći trouglove i puniti makom i uvijati kifle.
Premazati jajetom i peći 30 minuta na 180 stepeni.
Posuti prah šećerom.
Bonus video:
(Espreso)