Foto: springtime78 / Alamy / Alamy / Profimedia

svaki zalogaj je uživanje

Kažu da je ovo bolje čak i od bureka: Nema razvlačenja kora, nećete znati kad vam je dosta ovog slasnog obroka

Sprema se brzo, lako i bez mnogo muke, a rezultat je fantastičan!

Objavljeno: 09.04.2025. 16:20h

Ako volite burek, ali nemate vremena da pravite klasičnu verziju, ovaj recept za lažni burek će vas oduševiti.

Spolja je savršeno hrskav, iznutra mekan i sočan, a ukus – jednostavno neodoljiv. Za razliku od tradicionalnog bureka, ovde nema razvlačenja kora, ali se ne gubi ništa na ukusu. Idealan je za doručak, večeru ili kada vam dođu gosti i želite da ih iznenadite domaćom poslasticom.

Pripremite se da vas miris iz rerne natera da jedva čekate da se ispeče!

Sastojci:

  • Krompir 800 g
  • Puter 30 g
  • Crni luk 2 komada
  • Tikvica 1 komad
  • 3 jaja
  • Pavlaka 3 kašike
  • Feta sir 70 g
  • Sir po želji/kačkavalj 100 g
  • Slatka paprika
  • Bosiljak

Priprema:

  1. Razvijte pek papir u okruglom plehu tili na njemu izgnječite barene krompire gotovo kao za pire. Potom preko stavite dve kocke putera i pospite ravnomerno slatku mlevenu papriku, pa sve zajedno sjedinite u pire.
  2. Propržite u tiganju prethodno iseckani crveni luk, potom isecite tikvicu na kolutove pa pržite na luku.
  3. Za to vreme u jednoj posudi umutite jaja i dodajte im pavlaku, pomešajte da se dobro sjedini. Tikvicama u tiganju dodajte bosiljak po želji, pa kada se lepo izdinsta pospite tikvice i luk preko pirea u plehu, pa odozgo prelijte pavlaka sosom.
  4. Izmrvite obe vrste sira preko kao završnicu pa ubacite u rernu da se peče na 200 stepeni oko 20 minuta. Prijatno!

Bonus video:

(Espreso/Glossy/E.S./prenosi:B.S.)